Onlangs kreeg ik op Facebook de Liebster Award. Het is een virtuele prijs met als doel degene achter het uitgekozen blog beter te leren kennen door middel van een vragenlijstje, dat je met dezelfde, of andere vragen, door kan geven aan andere bloggers die minder dan 1000 volgers hebben.
Waarom ben je begonnen met je blog?
Op deze manier wil ik pure, onbewerkte, natuurlijke voeding en het (weer) zelf bereiden van eten onder de aandacht brengen. Ik wil mensen graag bewust maken van wat ze nu eigenlijk écht eten. Dat ze weten dat het eten uit de supermarkt kunstmatig in fabrieken in elkaar is gezet met allerlei chemische en kunstmatige toevoegingen, processen en stoffen die je lijf onnodig belasten.
Mijn ervaring leert dat mensen zich simpelweg beter voelen als ze dat eten wat van nature bij hen past. Alleen is het vaak een kwestie van weten waar te beginnen en informatie verzamelen. Ik hoop dat ik daar een ondersteunende rol in kan spelen, onder andere door middel van mij blog.
Wat doe je naast bloggen nog meer?
Ik heb mijn eigen voedingspraktijk (Fit by Nature), geef workshops en lezingen over gezonde voeding en werk part-time in het voortgezet onderwijs. Verder sport en lees ik graag, hou ik van muziek luisteren en maken en vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen.
Wat is je lievelingsgerecht dat op je blog staat?
Dat zijn er meerdere!
Maar als ik moet kiezen denk ik toch wel de chocoladepudding op basis van avocado en fruit.
Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van internet (met name Facebook), boeken en de dingen die ik zelf in elkaar knutsel: vaak zie ik een recept dat me lekker lijkt, maar daar vind ik dan bijvoorbeeld de ingrediënten niet fijn van en dan maak ik daar mijn eigen versie van. Of ik meng gewoon wat dingen en dat pakt vaak heel goed uit (soms ook niet, haha!).
En er zijn zo veel mooie websites met pure recepten.
Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt? En waar heb je dat gegeten?
Een gerecht dat ik erg lekker vond was afgelopen zomer bij Hills & Mills in Delft: Quinoa salade met vers fruit en een verse smoothie.
Wat is je favoriete kookboek?
Ik vind de Eat Clean boeken van Tosca Reno goed; ook vind ik Eet jezelf slank, gezond & gelukkig van Amber Albarda een goed (kook)boek.
Wat mag in jouw koelkast echt niet ontbreken?
Verse groente en fruit!
Wat is je favoriete restaurant?
Is niet echt een restaurant, maar als ik al buiten de deur eet (wat ik zelden doe), dan bij Bagels & Beans in Sittard. Daar hebben ze lekker verse (veelal biologische) sapjes, smoothies, en de Oathie Bagel waar ik erg blij mee ben aangezien ik zelden tot nooit (regulier) brood eet.
Naar welk land ga je het liefst op vakantie?
Groot-Brittannië spreekt mij heel erg aan: de woeste, ongerepte natuur die je daar nog op veel plekken vindt en de gezellige oude stadjes en cottages.
Wat is jouw guilty pleasure, wat eten betreft?
Haha, dat is met stipt op nummer één Lovechock! Heerlijk! Rauwe chocola gezoet met kokosbloesemsuiker en gedroogde kersen, gojibessen, moerbeien, vijgen en nog allerlei ander lekkers.
Hoe lang doe je dit werk al?
Sinds 2008 hou ik me bezig met gezonde voeding. En ik heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen op voedingsgebied gevolgd. In 2012 heb ik mijn diploma als natuurvoedingsadviseur gehaald en dat is mijn hoofdberoep wat voeding betreft. Ik ben een grote voorstander van pure, onbewerkte, lokale, eerlijke en biologische voeding. In maart 2013 heb ik mijn praktijk geopend.
Wat maakt een gerecht/maaltijd voor jou compleet?
Groente! Als ik geen groente bij een maaltijd heb, met name bij het avondeten, dan is die voor mij echt niet compleet.