Wil je je graag verdiepen in je voedingspatroon en heb je al basiskennis over koolhydraten, eiwitten en vetten?
Kun je alle bij deel 1 genoemde punten beantwoorden?
Dan is deel 2 van deze cursus ideaal voor jou!
Wil je graag eerst de basiscursus volgen, meld je dan aan voor deel 1!
Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.
We bespreken in deel 2 de volgende onderwerpen:
- hoe de bereidingswijze van eten de voedingswaarde beïnvloedt
- het fermenteren van voeding en hoe je dit zelf kunt leren
- uitleg AGE’s
- wat anti-oxidanten en vrije radicalen met je cellen doen
- prebiotica, probiotica, antibiotica en de effecten ervan op je gezondheid
- darmgezondheid
- lever en detoxificatie
- xeno-oestrogenen en fyto-oestrogenen
Je krijgt na elke les een aantal opdrachten waar je mee aan de slag gaat.
Na afloop van deze cursus weet je welke bereidingswijze van voeding het gezondste voor je is, ken je het verschil tussen prebiotica en probiotica, heb je de basis van een goede darmgezondheid geleerd, weet je hoe je het schadelijke effect van vrije radicalen kunt beperken en heb je geleerd hoe je je hormonale gezondheid (dit geldt voor mannen en vrouwen) in balans houdt.
Docente:
De cursus wordt gegeven door Susan Gerl, orthomoleculair voedingstherapeute.
Susan is ook werkzaam als docente Voeding en Voorlichting in het MBO en weet de lesstof op een duidelijke en bevlogen manier over te brengen.
Data 2020:
De lesdag is donderdag:
12 maart
26 maart
9 april
Locatie: Gemeenschapshuis, Millenerstraat 4, 6118 CB, Nieuwstadt
Tijd: van 19.30 – 21.30
Totaalprijs voor 3 lessen: € 69,-