Je hebt nodig:
(voor 2 personen)
3 meiraapjes
2 nectarines
6 paranoten
2 EL pompoenpitten
1 EL zonnebloempitten
verse peterselie
Dressing:
sap halve limoen of citroen
3 EL olijfolie
3 druppels stevia of een beetje honing
witte peper
kruidenzout
Bereidingswijze:
Rooster in een droge pan een paar minuten de pompoen- en zonnebloempitten en strooi er wat kruidenzout over. Laat even afkoelen.
Snij de blaadjes van de meiraapjes en gebruik 2 cm van de steeltjes van de blaadjes voor deze salade. De rest bewaar je voor een andere salade. Gooi de blaadjes zeker niet weg!
Schil de meiraapjes en rasp in fijne schijfjes.
Snij de nectarines in stukjes.
Hak de paranoten in grove stukken.
Hak de peterselie fijn.
Neem een klein, afsluitbaar potje en doe alle ingrediënten van de dressing hierin en rammel even goed onder elkaar. Giet over de salade en meng alles goed.
Proef even of alle verhoudingen goed zijn en voeg eventueel nog extra zout en/of peper toe.