Venkel kool soep

Untitled_Artwork 3

Lekker voedzaam en verwarmend soepje bij dit natte weer.
Als je niet vaak venkel eet omdat je de smaak niet zo lekker of te anijsachtig vindt, zul je merken dat dat in deze soep niet het geval is. De venkel- en koolsmaak mengen prima en het resultaat is een zachte, voedende soep die ook nog eens supersnel en makkelijk te maken is.

Je hebt nodig:

1 venkelknol
1 spitskool
2 gistvrije biologische groentebouillonblokjes*
1,5 – 2 liter water

*deze bouillonblokjes zijn absoluut niet te vergelijken met de standaard bouillonblokjes die vol met smaakversterkers, zout en andere ongewenste ingrediënten zitten.  Uiteraard kun je ook grof Keltisch zeezout en zwarte peper gebruiken om de soep op smaak te maken, maar ik vond bij deze soep de blokjes net iets lekkerder.

Bereidingswijze:
Breng het water in een soeppan aan de kook.
Was ondertussen de groente en snij in grove stukken.
Voeg, als het water kookt, de bouillonblokjes en groente toe.
Laat zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje koken, totdat de groente helemaal gaar is.
Pureer met een een staafmixer tot een gladde massa.

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?