Over mij

Hou jij ook zo van lekker eten? Ik wel 🙂 en vooral als het gezond en puur is. En als er heel veel groente in zit.
Graag vertel ik je hier iets meer over mezelf.

Mijn naam is Susan Gerl en ik werk sinds 2017 als orthomoleculair therapeut.
In de jaren daarvoor stond mijn leven flink op zijn kop. Is weer allemaal goed gekomen hoor 🙂 , maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik nu doe wat ik doe. Lees verder als je meer weten wil.

FitByNature-032_Susan_website
Groen_Blad_Rechts

Wat puntsgewijze dingen over mij

 • Groen_Blad_Rechts

  Hou heel erg van muziek, dat is een rode draad in mijn leven

 • Groen_Blad_Rechts

  Zo'n 20 jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs

 • Groen_Blad_Rechts

  Wordt blij van rust en structuur

 • Groen_Blad_Rechts

  Speel nu al een aantal jaren piano, voorheen jarenlang elektrische gitaar gespeeld

 • Groen_Blad_Rechts

  Heb een voorliefde voor alles wat met Engeland te maken heeft

 • Groen_Blad_Rechts

  Hou van buiten zijn, wandelen, fietsen, bossen, strand, natuur, koken

Waarom ik doe wat ik doe

Ik heb me gespecialiseerd in het behandelen van het lichamelijke aspect van langdurige stress- en burn-outklachten.
Dat is niet van de één op de andere dag gebeurd. In 2013 ben ik met mijn praktijk Fit by Nature begonnen. Eerst kleinschalig, als Natuurvoedingsadviseur. Naast mijn baan als docent Engels in het voortgezet onderwijs.

In de loop van de jaren heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld. Dit is eigenlijk op een hele natuurlijke manier gegaan nadat ik in een burn-out terecht kwam.
Ik, “of all people”, met energie voor 100.
Dacht ik. Want ergens houdt het natuurlijk op. Als je jarenlang steeds te veel hooi op je vork neemt, trekt je lichaam op een gegeven moment zelf aan de noodrem als jij dat niet doet.

Zo gebeurde het dus ook bij mij. Maar helaas herstelde ik maar niet. Ik ging allerlei trajecten in met als eindresultaat: “U heeft Chronische Vermoeidheid Syndroom. Leer er maar mee leven, want het zit tussen de oren”. Tja kijk…en dat moet je dus niet tegen mij zeggen 😉
Ik voelde aan alles dat dat absoluut niet klopte. Voor mijn burn-out had ik bakken met energie, at ik volgens het boekje en deed ik 4-5 keer per week een HIIT training (waarmee ik me achteraf gezien nog meer uitputte, maar dat even terzijde…)

Ik ben bij diverse therapeuten geweest om te kijken waardoor ik niet opknapte, met goede en minder goede resultaten. Maar helemaal de oude werd ik niet (wat ook niet de bedoeling is na een burn-out, maar ook dat even terzijde…)

In de tussentijd merkte ik dat ik mijn werk als Natuurvoedingsadviseur wilde gaan uitbreiden, omdat ik steeds vaker mensen in mijn praktijk kreeg met klachten, die ik tot dan toe maar beperkt kon helpen. Ik ben diverse opleidingen gaan volgen.
Een grote verandering in mijn werkwijze ontstond in 2017 toen ik mijn diploma als orthomoleculair therapeut behaalde.

Door de testmogelijkheden die ik door mijn nieuwe beroep als orthomoleculair therapeut in kon zetten ben ik er zelf achter gekomen waardoor ik niet herstelde: door alle stress was mijn immuunsysteem zo erg onder druk komen te staan waardoor ik een bacteriële infectie gekregen had met de Borrelia bacterie: de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Dat verklaarde voor mij alles.
Ik heb me vooral gefocust op het versterken van mijn immuunsysteem, want langdurige stress is een stille sloper van je weerstand en lijf. Het heeft mij enorm geholpen om vooral rustmomenten in te bouwen in mijn leven, want voor mijn burn-out denderde ik maar door. Door goed op mijn voeding en leefstijl te letten, samen met het gebruik van de bij mij passende supplementen, kwam de verandering die ik nodig had.
Ik heb weer energie, voel me sterk en kan weer de dingen doen die ik graag doe!

De bovengenoemde bloedtest is voor mij levensveranderend geweest en heeft voor het belangrijkste keerpunt gezorgd in mijn herstel. Dat gun ik jou ook. Daarom zet ik deze test ook bij mijn behandelingen in.

Sinds 2021 ben ik me gaan toespitsen op het behandelen van het lichamelijke aspect bij stress- en burn-outklachten.
Met bloedonderzoek kijk ik wat je nodig hebt om te herstellen. Want je kunt wel praten over je klachten totdat je een ons weegt, maar als jouw vitamine-, en mineralenvoorraden en stresshormonen uitgeput zijn, of er is een pathogene belasting ( = ziekteverwekkers), dan staat dit jouw herstel in de weg.  

Vind je het fijn als ik eens met jou meekijk wat jij nodig hebt voor meer innerlijke rust?

FitByNature-024_Susan_website

Ben jij jezelf aan het overbelasten en loop je risico op een burn-out?

Review

Blaadjes lichtgroen 1

"Ik heb nu meer ruimte in mijn hoofd en kan beter ontspannen"

Lana over het gevolgde traject

"Het voelde alsof je bij de hand gepakt werd om samen stapjes vooruit te gaan maken.
Ik ben aan de slag gegaan met aanpassing in voeding, levensstijl en het toevoegen van ondersteunde supplementen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik me gedurende de daaropvolgende maanden steeds beter ging voelen: ik kreeg meer energie, kon beter ontspannen, ik kreeg meer "ruimte" in mijn hoofd en had vooral meer handvaten om te zorgen voor een gezonde balans in mijn leven.
Susan heeft een lieve persoonlijkheid, waardoor ik me gelijk op mijn gemak voelde. Ik vind haar benadering erg persoonlijk en ook gemakkelijk toepasbaar in de praktijk.
Ze was goed voorbereid voor ieder consult en luisterde naar hetgeen wat ik graag met haar wilde bespreken. Er werd ook ruimte gemaakt om vragen te kunnen stellen en mails werden vrijwel gelijk beantwoord. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!

Gevolgde opleidingen

Vanaf 2008 ben ik me gaan verdiepen in natuurlijke voeding.
Al lezende en lerende besloot ik mijn beroep hiervan te maken en heb ik in 2013 mijn praktijk Fit by Nature geopend.

Mijn behaalde diploma’s, naast de diverse bij-en nascholingen die ik jaarlijks volg, zijn:
Orthomoleculaire Voeding (2011)
Natuurvoedingsadviseur (2012)
Medische Basiskennis (2016 – volgens PLATO eindtermen)
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut (2017)

Naast mijn werk als orthomoleculair therapeut in mijn eigen praktijk geef ik (online) trainingen en cursussen en heb ik les gegeven bij de opleiding Voeding en Voorlichting.

cat_collectief_schild_2024_internet
Untitled_Artwork 3