Groente taart / cake
Af en toe heb je van die recepten die je keer op keer kunt maken en waar je eindeloos op kunt variëren zonder dat ze gaan vervelen. Deze groente taart is zo’n recept.
Ik geef je een voorbeeldrecept, maar varieer gerust met alle soorten harde groente, kruiden en specerijen.
Als je courgettes en champignons wilt gebruiken kan dat, maar voeg dan bijvoorbeeld wat havermeel toe aangezien ze veel vocht loslaten.
Ingrediënten:
grote stronk broccoli of kleine bloemkool
1 ui, heel fijn gesnipperd
6 eieren
verse bieslook
100 gram walnoten of cashewnoten (ongebrand en ongezouten), in stukjes gebroken
Keltisch zeezout
peper
kerrie
Bereidingswijze:
Bekleed de onderkant van een springvorm van 24 cm doorsnee met een stuk bakpapier en smeer de randen in met kokosolie of olijfolie.
Je kunt dit recept ook prima in een met bakpapier bekleed cakeblik maken.
Verwarm de oven op 175° C.
Stoom de broccoli zo’n 5-6 minuten in een groentezeefje of een minimaal laagje water.
Kluts de eieren in een kom, voeg de ui, bieslook en noten toe. Roer.
Voeg een flinke snuf zeezout en peper en kerrie na smaak toe. Roer.
Doe de gestoomde broccoli in de springvorm of cakeblik en giet er het eiermengsel overheen. De broccoli moet vrijwel helemaal bedekt zijn. Je kunt eventueel nog plakjes tomaat bovenop doen. Dit voorkomt dat de broccoli aanbrandt.
Doe er nog een snufje zwarte peper op als je tomaten erbovenop gelegd hebt.
Bak de groentetaart zo’n 30 minuten op 175 graden.
Minimaal 10 minuten in de vorm laten afkoelen voordat je hem eruit haalt.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt