Verwarmende linzensoep
Je hebt nodig:
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 rode chilipeper
stukje gember van 3 cm
kopje rode linzen
6 tomaten
6 champignons
2 EL tomatenpuree
2 TL komijn
½ TL kurkuma
2 TL kerrie
zeezout
tamari
ghee (geklaarde boter)
Bereidingswijze:
Doe een klontje ghee in een soeppan en fruit hierin de in blokjes gesneden ui, paprika, knoflook en champignons.
Voeg de geraspte gember en in flinterdunne stukjes gesneden chilipeper toe. Bak alles even door.
Voeg dan de komijn, kurkuma, kerrie en een flinke snuf zeezout toe en bak kort mee.
Voeg een heel klein beetje water toe en los hierin de tomatenpuree op.
Snij de tomaten in blokjes, was de linzen en voeg toe. Doe er kokend water op zodat alles met een laagje water bedekt is.
Doe de deksel op de pan en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
Als alles zacht gekookt is proef dan en voeg wat tamari toe als je de soep wat zouter/krachtiger van smaak wilt.
Is de soep te dik voeg dan nog wat water toe.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt