Wokgerecht

Untitled_Artwork 3

Je hebt nodig:
1 paksoi
3 handjes verse spinazie
2 uien
2-3 teentjes knoflook
bakje kastanjechampignons
kerrie
zeezout
peper
shoyu
kokosolie

1 kopje volkoren basmati rijst

Bereidingswijze:
Doe 1 kopje volkoren basmati rijst met 2 delen water in een pan.
Ik doe dit altijd in een koekenpan, zodat je een zo groot mogelijk oppervlak hebt waardoor de rijst makkelijker gaart. Breng aan de kook met de deksel erop en laat dan  het geheel zo’n 35-40 minuten op een heel klein vuurtje pruttelen. Aan het eind van de kooktijd even doorroeren en nog zo’n 5-10 minuten laten nagaren met het deksel erop.

Bak in de wok de in reepjes gesneden uien in wat kokosolie, snij de champignons en knoflook in kleine stukjes en voeg toe. Was de paksoi en spinazie en snij in kleine stukjes. Voeg alleen het witte deel van de paksoi toe en bak mee.
Voeg nu (Keltisch) zeezout, peper, kerrie en shoyu naar smaak toe en bak alles kort mee.
Tenslotte voeg je het groene deel van de paksoi en de spinazie toe. Kort omscheppen totdat de groente wat geslonken maar nog knapperig is.

Smakelijk!

wokgerecht_blog

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?