Je hebt nodig:
1 paksoi
3 handjes verse spinazie
2 uien
2-3 teentjes knoflook
bakje kastanjechampignons
kerrie
zeezout
peper
shoyu
kokosolie
1 kopje volkoren basmati rijst
Bereidingswijze:
Doe 1 kopje volkoren basmati rijst met 2 delen water in een pan.
Ik doe dit altijd in een koekenpan, zodat je een zo groot mogelijk oppervlak hebt waardoor de rijst makkelijker gaart. Breng aan de kook met de deksel erop en laat dan het geheel zo’n 35-40 minuten op een heel klein vuurtje pruttelen. Aan het eind van de kooktijd even doorroeren en nog zo’n 5-10 minuten laten nagaren met het deksel erop.
Bak in de wok de in reepjes gesneden uien in wat kokosolie, snij de champignons en knoflook in kleine stukjes en voeg toe. Was de paksoi en spinazie en snij in kleine stukjes. Voeg alleen het witte deel van de paksoi toe en bak mee.
Voeg nu (Keltisch) zeezout, peper, kerrie en shoyu naar smaak toe en bak alles kort mee.
Tenslotte voeg je het groene deel van de paksoi en de spinazie toe. Kort omscheppen totdat de groente wat geslonken maar nog knapperig is.
Smakelijk!