Zalm met erwten en rijst
Af en toe heb ik niet zo veel tijd om te koken en pas ik mijn versie van “fast food” toe 😉 : een maaltijd die supersnel klaar is en zich praktisch “vanzelf” kookt, maar evengoed gezond en voedzaam is.
Ik had nog een portie rijst over van de dag ervoor en heb die voor deze maaltijd gebruikt.
Je hebt nodig voor 2 personen:
2 zalm moten (ontdooid als ze uit de diepvries komen)
1 zak diepvries erwten
2 uien
Keltisch zeezout of kruidenzout
witte peper
dillegroen
olijfolie
Afgekoelde volkoren basmati rijst.
Zo maak je het klaar:
Snipper de geschilde uien en fruit ze zachtjes in een beetje olijfolie.
Voeg dan de bevroren erwten toe en roer een paar keer onder elkaar. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Laat dan een minuut of 10 stomen met de deksel op de pan en roer af en toe door. Voeg dan een snuf Keltisch zeezout, witte peper en de rijst toe. Roer.
Leg de ontdooide zalm moten bovenop het erwten-rijst mengsel en bestrooi met kruidenzout, witte peper en dillegroen. Laat dan weer een minuut of 10-15 stomen met de deksel op de pan.
De zalm is gaar als je er met een mes zachtjes in prikt en deze uit elkaar valt.
Serveer met een frisse salade.
Dit is een grote portie en je zult waarschijnlijk nog erwten met rijst overhouden. Ik eet dit lekker de dag erna als ontbijt of lunch met komkommer, tomaten en een handje amandelen.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt