Zalm met erwten en rijst

Af en toe heb ik niet zo veel tijd om te koken en pas ik mijn versie van “fast food” toe 😉 : een maaltijd die supersnel klaar is en zich praktisch “vanzelf” kookt, maar evengoed gezond en voedzaam is.
Ik had nog een portie rijst over van de dag ervoor en heb die voor deze maaltijd gebruikt.
Je hebt nodig voor 2 personen:
2 zalm moten (ontdooid als ze uit de diepvries komen)
1 zak diepvries erwten
2 uien
Keltisch zeezout of kruidenzout
witte peper
dillegroen
olijfolie
Afgekoelde volkoren basmati rijst.
Zo maak je het klaar:
Snipper de geschilde uien en fruit ze zachtjes in een beetje olijfolie.
Voeg dan de bevroren erwten toe en roer een paar keer onder elkaar. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Laat dan een minuut of 10 stomen met de deksel op de pan en roer af en toe door. Voeg dan een snuf Keltisch zeezout, witte peper en de rijst toe. Roer.
Leg de ontdooide zalm moten bovenop het erwten-rijst mengsel en bestrooi met kruidenzout, witte peper en dillegroen. Laat dan weer een minuut of 10-15 stomen met de deksel op de pan.
De zalm is gaar als je er met een mes zachtjes in prikt en deze uit elkaar valt.
Serveer met een frisse salade.
Dit is een grote portie en je zult waarschijnlijk nog erwten met rijst overhouden. Ik eet dit lekker de dag erna als ontbijt of lunch met komkommer, tomaten en een handje amandelen.
Smakelijk!

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

E-book
Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover.

Masterclass "Reken af met je stress"
Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg traject
Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.
Volg Susan op Instagram
Hoe groot is jouw risico op een burn-out?
Reset je stress - live dag 21 april
Een dag lang ontstressen. in een kleine groep, in een relaxte setting.
Klik op de foto voor meer informatie:
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »