2 reacties

 1. Ingriet Cosemans op 11 januari 2024 om 15:46

  Hallo Susan,

  Ik heb net je bericht gehoord en ik ben het met heel veel dingen die je zegt eens.
  Ik heb wel nog een vraag. Ik eet 1 x per week biologische kip en voor de rest plantaardig. Om te zorgen dat ik genoeg eiwit binnenkreeg at ik tot voor kort wel iedere dag 1 ei van de boer. Maar ik ben ermee gestopt omdat ik steeds meer hoorde dat na onderzoek in eieren pfas word gevonden. Hoe denk jij hierover.

  Groetjes Ingriet Cosemans

  • Susan Gerl op 11 januari 2024 om 20:46

   Bedankt voor je reactie Ingriet. Persoonlijk zou dat voor mij geen reden zijn om geen eieren te eten, want het heeft ook heel erg ermee te maken of die boerderij in een buurt zit waar meer chemische vervuiling is of juist niet. Ook is belangrijk te weten wat de kippen te eten krijgen. Daarnaast is er ook nog het gezegde “Alles is vergif en niets is vergif, de dosis bepaalt”. Je zult deze stoffen helaas in verschillende voedingsmiddelen – in minieme hoeveelheden – tegenkomen. Dat is in de wereld waarin wij nu leven niet te voorkomen ben ik bang. Voor mij wegen de gezondheidsvoordelen van (biologische) eieren zwaarder.

Laat een reactie achter