Borrelbrood
Hartig en voedzaam brood. Je kunt dit brood gewoon zo eten, maar het smaakt ook erg lekker als je de afgekoelde plakjes opbakt in een beetje kokosolie. Lekker in combinatie met soep.
Je hebt nodig:
200 gram ongeschilde, biologische courgette
100 gram tomaat, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
1 ui
100 gram havermeel*
100 gram amandelmeel
2 EL edelgistvlokken**
20 gram pompoenpitten
2 TL bakpoeder
1 EL rode pesto
2 eieren
1-2 TL Keltisch zeezout
witte peper
Nog wat extra pompoen- en zonnebloempitten voor bovenop
* Je maakt havermeel eenvoudig zelf door havervlokken fijn te malen in de keukenmachine
** edelgist is een inactieve gist die gerechten een hartige kaassmaak geeft.
Je kunt in plaats van edelgistvlokken ook pecorino of parmezaanse kaas gebruiken.
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 170° C (hetelucht)
Bekleed een kleine cakevorm (22 cm) met bakpapier.
Doe een schone theedoek in een vergiet. Rasp hierboven de gewassen, ongeschilde courgette en laat staan.
Schil de ui en snij in kleine stukjes. Bak ik een beetje olijfolie samen met de tomaat en knoflook. Laat afkoelen.
Meng het haver- en amandelmeel, bakpoeder, edelgistvlokken, pompoenpitten en peper en zout naar smaak in een kom. Roer door met een garde zodat je een mooi glad mengsel krijgt.
Meng in een ander kommetje de eieren met pesto tot een glad beslag. Voeg het tomatenmengsel toe en roer. Knijp de geraspte courgette goed uit in de theedoek. Voeg toe aan het ei-tomaatmengsel.
Schep de natte door de droge ingrediënten. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Sprenkel er een handje pompoen- en zonnebloempitten bovenop en druk heel zachtjes aan met de achterkant van je vingers.
Bak het borrelbrood in zo’n 30 minuten goudbruin. Het brood is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »