Lekkere combinatie: spruitjes met appel.
Je hebt nodig:
80 gr kip(dij)filet (p.p.)
spruitjes
rode puntpaprika
uien
knoflook
appel
olijfolie en roomboter
Keltisch zeezout, zwarte peper, nootmuskaat
Zo maak je het:
Laat de pan goed warm worden en doe er een scheut olijfolie en klontje roomboter in.
Snijd de kip in kleine reepjes en bak aan.
Maak in de tussentijd de spruitjes schoon en snijd doormidden. Spoel af in een vergiet.
Als de kip gaar is, doe er dan zeezout en peper naar smaak op.
Snijd de ui, appel en paprika in stukjes en bak mee.
Voeg de spruitjes en fijngehakte knoflook toe.
Bak even mee, doe dan de deksel een paar minuten op de pan en laat stomen totdat je de gewenste mate van ‘gaarheid’ hebt. Ik hou ervan als de spruitjes nog een beetje bite hebben.
Voeg als laatste versgeraspte nootmuskaat toe.
Je kunt deze spruitjes schotel ook lekker combineren met rijst of quinoa.
Smakelijk!