Gado gado met nasi
Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je zelf de
lekkerste satésaus maken, zonder onnodige toevoegingen zoals smaakversterkers, suikers, E-nummers en plantaardige oliën.
Het nasimengsel van Het Blauwe Huis bevat ui, prei, knoflook, komijn, koriander, paprika, selderij, kerrie en spaanse peper and that’s it!
Tamari is een hartige en zoute smaakmaker gemaakt van water, gefermenteerde sojabonen, koji en zeezout.
Gado gado met nasi
voor 2-3 personen
Voor de nasi:
1 kop volkoren rijst
2 koppen water
zakje nasikruiden
scheutje tamari
teentje knoflook
Bereidingswijze:
Doe de rijst met het water in een grote pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur helemaal klein en laat zo’n 40 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren en de laatste 5 minuten even kijken of de rijst niet te droog wordt. Vuur uitzetten en met gesloten deksel laten nastomen. De rijst laten afkoelen.
Doe het zakje nasikruiden met een scheutje tamari, het uitgeperste knoflookteentje en wat warm water in een kommetje en laat 10 minuten wellen.
Doe de nasimix met het vocht in een pan, schep de koude rijst eronder en verhit nog even.
Voor de satesaus:
2 EL santen (= kokoscrème)
2-3 EL pindakaas*
scheutje tamari
½ TL samabal oelek
teentje knoflook
* neem geen pindakaas uit de supermarkt, deze bevat vrijwel altijd toegevoegde suiker, extra toegevoegde plantaardige oliën en tal van andere ongewenste en onnodige ingrediënten.
Bereidingswijze:
Smelt de pindakaas en de santen met een half kopje water in een pan op een klein vuurtje en roer zolang totdat je de gewenste dikte van de saus hebt. Voeg eventueel wat water toe om de saus dunner te maken en voeg wat pindakaas toe om de saus dikker te maken. Voeg de overige ingrediënten toe en laat alles even zachtjes pruttelen.
Voor de gado gado:
½ bloemkool
taugé
sperziebonen
2 gekookte eieren
Bereidingswijze:
Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de groente één à twee minuten. Laat afkoelen.
Ook lekker met paksoi, komkommer, broccoli, enz.
* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »