Anti verkoudheid thee

Untitled_Artwork 3

Perfecte tijd van het jaar voor deze thee lijkt me.

Als je je verkouden of grieperig voelt, kan het drinken van deze thee verlichting brengen door de krachtige combinatie van ontstekingsremmende en verwarmende ingrediënten.

Ook als je je niet ziek voelt is het goed om deze thee in de winter regelmatig te drinken, omdat hij heel verwarmende ingrediënten bevat en een stukje preventie nooit kwaad kan 🙂


Je hebt nodig voor 1 liter:

1 citroen
3 cm verse gemberwortel
1 TL kaneel of 1 kaneelstokje
1/2 TL kurkuma (geelwortel)
2 – 3 draaien gemalen zwarte peper
rauwe honing naar smaak

 

Bereidingswijze:

Je kunt deze thee op verschillende manieren klaar maken:
1) Neem een steelpan. Pers de citroen hierin in uit. Schil de gember en rasp fijn of snij in schijfjes en voeg toe. Doe alle overige ingrediënten, behalve de honing, erbij en roer. Voeg een ruime liter water toe (er zal iets verdampen) en breng aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen. Zeef de thee en giet in een thermos kan. Giet in een klein kopje, voeg honing toe en in kleine, zo warm mogelijke slokjes over de dag opdrinken.


2) Neem een thermoskan. Pers de citroen hierin in uit (zonder pitjes). Schil de gember en rasp of snij in schijfjes en voeg toe. Doe alle overige ingrediënten, behalve de honing, erbij en voeg 1 liter kokend water toe. Laat 10 minuten trekken. Je kunt hem vanuit de thermoskan nog eventueel door een zeefje in een kopje gieten. Honing toevoegen en in kleine, zo warm mogelijke slokjes over de dag opdrinken.

Als je je thermoskan te ‘aangeslagen’ vindt door de kurkuma krijg je hem heel gemakkelijk schoon door er 1 EL baking soda met kokend water in te doen. 10 minuten laten staan en je kan is als nieuw.

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book 'Gluten- en zuivelvrij maakt blij!' ontdek je alles hierover. 

resultaat_met_kleine_stappen

Online programma 'Van stress naar rust'.

Met 2 kleine aanpassingen per week binnen 4 weken van je opgejaagdheid af.
Makkelijk toe te passen in je dagelijkse bezigheden.
1 jaar lang toegang tot de cursus.

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Gratis E-book -
9 soorten rust voor échte ontspanning

Dit E-book is voor jou als je je opgejaagd voelt en geen innerlijke rust vindt. Ondanks dat je mediteert, mindfulness en yoga doet. Er is namelijk niet maar één soort rust.
Ontdek welke 9 soorten rust jou échte ontspanning gaan brengen.

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Waar wil je meer van weten?