Boekweit noodles met Chinese kool en kip

Untitled_Artwork 3

(voor 2 personen)

Je hebt nodig:                                                                    
180 gr kippedijfilet
1 Chinese kool
100 gram taugé
tamari
chilisaus
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gr boekweit noodles
kokosolie

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in reepjes en doe deze in een plat schaaltje of kommetje.
Schil de ui en knoflook en snij in kleine stukjes. Voeg met zo’n 2-3 EL tamari en 2-3 EL chilisaus toe aan de kipblokjes en masseer met je handen (of twee lepels) alles goed door, zodat de kip helemaal bedekt is met saus. Laat een tijdje staan.

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de noodles. En kook de noodles totdat ze beetgaar zijn.

Snij de kool in hele fijne reepjes en spoel deze in een vergiet schoon. Laat uitlekken.
Spoel de taugé af.

Neem een grote pan en laat hierin 1 EL kokosolie goed warm worden (let op dat de olie niet gaat walmen).
Doe de kip met saus en al in de hete pan en roer goed door totdat de kip gaar is.
Voeg dan de kool toe en roerbak zo lang totdat je voor jezelf de gewenste mate van gaarheid bereikt hebt. Voeg als laatste de taugé toe en bak deze maar kort mee, zodat hij nog knapperig blijft.
Voeg eventueel nog wat extra water, tamari of chilisaus toe als het geheel te droog is geworden.

Smakelijk eten!

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?