Borrelbrood

Hartig en voedzaam brood. Je kunt dit brood gewoon zo eten, maar het smaakt ook erg lekker als je de afgekoelde plakjes opbakt in een beetje kokosolie. Lekker in combinatie met soep.
Je hebt nodig:
200 gram ongeschilde, biologische courgette
100 gram tomaat, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
1 ui
100 gram havermeel*
100 gram amandelmeel
2 EL edelgistvlokken**
20 gram pompoenpitten
2 TL bakpoeder
1 EL rode pesto
2 eieren
1-2 TL Keltisch zeezout
witte peper
Nog wat extra pompoen- en zonnebloempitten voor bovenop
* Je maakt havermeel eenvoudig zelf door havervlokken fijn te malen in de keukenmachine
** edelgist is een inactieve gist die gerechten een hartige kaassmaak geeft.
Je kunt in plaats van edelgistvlokken ook pecorino of parmezaanse kaas gebruiken.
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 170° C (hetelucht)
Bekleed een kleine cakevorm (22 cm) met bakpapier.
Doe een schone theedoek in een vergiet. Rasp hierboven de gewassen, ongeschilde courgette en laat staan.
Schil de ui en snij in kleine stukjes. Bak ik een beetje olijfolie samen met de tomaat en knoflook. Laat afkoelen.
Meng het haver- en amandelmeel, bakpoeder, edelgistvlokken, pompoenpitten en peper en zout naar smaak in een kom. Roer door met een garde zodat je een mooi glad mengsel krijgt.
Meng in een ander kommetje de eieren met pesto tot een glad beslag. Voeg het tomatenmengsel toe en roer. Knijp de geraspte courgette goed uit in de theedoek. Voeg toe aan het ei-tomaatmengsel.
Schep de natte door de droge ingrediënten. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Sprenkel er een handje pompoen- en zonnebloempitten bovenop en druk heel zachtjes aan met de achterkant van je vingers.
Bak het borrelbrood in zo’n 30 minuten goudbruin. Het brood is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.
Smakelijk!

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

E-book
Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover.

Online programma 'Van stress naar rust'.
Met 1 tot 2 kleine aanpassingen per week voel je al binnen 4 weken meer innerlijke rust en ontspanning.
Makkelijk toe te passen in je dagelijkse bezigheden. 1 jaar lang toegang.

Stress Weg traject
Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou als drukke zzp’er van stress naar rust. Door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen weet je precies wat prioriteit heeft.
Zo kun je relaxed blijven ondernemen en voorkom je uitval. Iets wat voor jou als zelfstandig ondernemer meer risico met zich meebrengt dan wanneer je in loondienst werkt.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.
Volg Susan op Instagram
Hoe groot is jouw risico op een burn-out?
Online programma - Van stress naar rust
Met 1 tot 2 keer per week tussen de 5 en 10 minuten voor jezelf maken vrij te maken, kun je binnen 4 weken al megaresultaat behalen.
De aanpassingen zijn makkelijk toe te passen in je dagelijkse bezigheden.
Klik op de foto voor toegang tot het programma:
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »