Borrelbrood

Untitled_Artwork 3

Hartig en voedzaam brood. Je kunt dit brood gewoon zo eten, maar het smaakt ook erg lekker als je de afgekoelde plakjes opbakt in een beetje kokosolie. Lekker in combinatie met soep.

Je hebt nodig:
200 gram ongeschilde, biologische courgette
100 gram tomaat, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
1 ui
100 gram havermeel*
100 gram amandelmeel
2 EL edelgistvlokken**
20 gram pompoenpitten
2 TL bakpoeder
1 EL rode pesto
2 eieren
1-2 TL Keltisch zeezout
witte peper

Nog wat extra pompoen- en zonnebloempitten voor bovenop

* Je maakt havermeel eenvoudig zelf door havervlokken fijn te malen in de keukenmachine
** edelgist is een inactieve gist die gerechten een hartige kaassmaak geeft.
Je kunt in plaats van edelgistvlokken ook pecorino of parmezaanse kaas gebruiken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 170° C (hetelucht)

Bekleed een kleine cakevorm (22 cm) met bakpapier.

Doe een schone theedoek in een vergiet. Rasp hierboven de gewassen, ongeschilde courgette en laat staan.
Schil de ui en snij in kleine stukjes. Bak ik een beetje olijfolie samen met de tomaat en knoflook. Laat afkoelen.

Meng het haver- en amandelmeel, bakpoeder, edelgistvlokken, pompoenpitten en peper en zout naar smaak in een kom. Roer door met een garde zodat je een mooi glad mengsel krijgt.

Meng in een ander kommetje de eieren met pesto tot een glad beslag. Voeg het tomatenmengsel toe en roer. Knijp de geraspte courgette goed uit in de theedoek. Voeg toe aan het ei-tomaatmengsel.

Schep de natte door de droge ingrediënten. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Sprenkel er een handje pompoen- en zonnebloempitten bovenop en druk heel zachtjes aan met de achterkant van je vingers.

Bak het borrelbrood in zo’n 30 minuten goudbruin. Het brood is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.

Smakelijk!

 

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Je kunt je lichamelijke en geestelijke gezondheid enorm verbeteren door het beperken van gluten en zuivel in je voedingspatroon. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” vertel ik je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou met het oplossen van je lichamelijke  stress- en burn-outklachten.
Door middel van bloedonderzoek en voeding ga je van stress naar rust.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe belastbaar ben jij?

Waar wil je meer van weten?