Gele linzenspaghetti met goed gevulde tomatensaus
Dit recept valt onder de categorie “comfort food”.
Heerlijk met dit gure donkere weer.
Deze maaltijd is volledig plantaardig en door de linzenpasta ook glutenvrij.
De quinoa vervangt in dit recept het gehakt van traditionele recepten.
Deze linzenpasta krijg je bijvoorbeeld bij AH. Hij bestaat uit 90% gele linzen en 10% zilvervliesrijst.
Qua eiwitten zit je prima met dit gerecht, want de linzenpasta bevat 21 gram eiwitten per 100 gram en quinoa bevat zo’n 13 gram eiwitten per 100 gr.
Je hebt nodig (voor ca 4 porties):
250 gr gele linzen spaghetti
2 grote uien
1 – 2 courgettes
5-6 tomaten
1 fles biologische gepureerde tomaten
1 EL tomatenpuree
2 EL Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
Keltisch zeezout
zwarte peper
olijfolie
1 – 2 kopjes gekookte, afgekoelde quinoa
Bereidingswijze:
Zorg dat de quinoa al gekookt en afgekoeld is.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zeezout toe en kook de linzenspaghetti in zo’n 8 minuten gaar.
Neem een grote pan en zorg dat deze goed warm is. Voeg dan een scheut olijfolie toe en voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze zachtjes.
Borstel de courgette schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de uien en bak mee.
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de rest en bak kort mee.
Als de groente een tijdje zachtjes gebakken heeft voeg je de kruiden, fijngehakte knoflook, tomatenpuree, een paar draaien zwarte peper en het zout toe. Roer even onder elkaar en voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog is.
Voeg de gekookte quinoa toe. Roer onder elkaar en voeg ten slotte de fles gepureerde tomaten toe, met eventueel nog wat extra water (waar je de fles mee schoon spoelt). Je kunt zo zelf bepalen hoe dik of dun je de saus hebben wilt.
Laat de saus nog zo’n 10 minuten, zonder deksel op de pan, zachtjes pruttelen.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »