Gele linzenspaghetti met goed gevulde tomatensaus

Untitled_Artwork 3

Dit recept valt onder de categorie “comfort food”.
Heerlijk met dit gure donkere weer.
Deze maaltijd is volledig plantaardig en door de linzenpasta ook glutenvrij.
De quinoa vervangt in dit recept het gehakt van traditionele recepten.

Deze linzenpasta krijg je bijvoorbeeld bij AH. Hij bestaat uit 90% gele linzen en 10% zilvervliesrijst.
Qua eiwitten zit je prima met dit gerecht, want de linzenpasta bevat 21 gram eiwitten per 100 gram en quinoa bevat zo’n 13 gram eiwitten per 100 gr.

Je hebt nodig (voor ca 4 porties):
250 gr gele linzen spaghetti
2 grote uien
1 – 2 courgettes
5-6 tomaten
1 fles biologische gepureerde tomaten
1 EL tomatenpuree
2 EL Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
Keltisch zeezout
zwarte peper
olijfolie
1 – 2 kopjes gekookte, afgekoelde quinoa

Bereidingswijze:
Zorg dat de quinoa al gekookt en afgekoeld is.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zeezout toe en kook de linzenspaghetti in zo’n 8 minuten gaar.

Neem een grote pan en zorg dat deze goed warm is. Voeg dan een scheut olijfolie toe en voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze zachtjes.

Borstel de courgette schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de uien en bak mee.

Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de rest en bak kort mee.
Als de groente een tijdje zachtjes gebakken heeft voeg je de kruiden, fijngehakte knoflook, tomatenpuree, een paar draaien zwarte peper en het zout toe. Roer even onder elkaar en voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog is.

Voeg de gekookte quinoa toe. Roer onder elkaar en voeg ten slotte de fles gepureerde tomaten toe, met eventueel nog wat extra water (waar je de fles mee schoon spoelt). Je kunt zo zelf bepalen hoe dik of dun je de saus hebben wilt.

Laat de saus nog zo’n 10 minuten, zonder deksel op de pan, zachtjes pruttelen.

Smakelijk!

 

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Online cursus - Eet jezelf energiek en gezond

Je kunt je nog aanmelden tot en met 30 januari.
Klik op de foto:

Waar wil je meer van weten?