Gele linzenspaghetti met goed gevulde tomatensaus

Dit recept valt onder de categorie “comfort food”.
Heerlijk met dit gure donkere weer.
Deze maaltijd is volledig plantaardig en door de linzenpasta ook glutenvrij.
De quinoa vervangt in dit recept het gehakt van traditionele recepten.
Deze linzenpasta krijg je bijvoorbeeld bij AH. Hij bestaat uit 90% gele linzen en 10% zilvervliesrijst.
Qua eiwitten zit je prima met dit gerecht, want de linzenpasta bevat 21 gram eiwitten per 100 gram en quinoa bevat zo’n 13 gram eiwitten per 100 gr.
Je hebt nodig (voor ca 4 porties):
250 gr gele linzen spaghetti
2 grote uien
1 – 2 courgettes
5-6 tomaten
1 fles biologische gepureerde tomaten
1 EL tomatenpuree
2 EL Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
Keltisch zeezout
zwarte peper
olijfolie
1 – 2 kopjes gekookte, afgekoelde quinoa
Bereidingswijze:
Zorg dat de quinoa al gekookt en afgekoeld is.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zeezout toe en kook de linzenspaghetti in zo’n 8 minuten gaar.
Neem een grote pan en zorg dat deze goed warm is. Voeg dan een scheut olijfolie toe en voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze zachtjes.
Borstel de courgette schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de uien en bak mee.
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de rest en bak kort mee.
Als de groente een tijdje zachtjes gebakken heeft voeg je de kruiden, fijngehakte knoflook, tomatenpuree, een paar draaien zwarte peper en het zout toe. Roer even onder elkaar en voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog is.
Voeg de gekookte quinoa toe. Roer onder elkaar en voeg ten slotte de fles gepureerde tomaten toe, met eventueel nog wat extra water (waar je de fles mee schoon spoelt). Je kunt zo zelf bepalen hoe dik of dun je de saus hebben wilt.
Laat de saus nog zo’n 10 minuten, zonder deksel op de pan, zachtjes pruttelen.
Smakelijk!

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

E-book
Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover.

Online programma 'Van stress naar rust'.
Met 1 tot 2 kleine aanpassingen per week voel je al binnen 4 weken meer innerlijke rust en ontspanning.
Makkelijk toe te passen in je dagelijkse bezigheden. 1 jaar lang toegang.

Stress Weg traject
Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou als drukke zzp’er van stress naar rust. Door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen weet je precies wat prioriteit heeft.
Zo kun je relaxed blijven ondernemen en voorkom je uitval. Iets wat voor jou als zelfstandig ondernemer meer risico met zich meebrengt dan wanneer je in loondienst werkt.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.
Volg Susan op Instagram
Hoe groot is jouw risico op een burn-out?
Online programma - Van stress naar rust
Met 1 tot 2 keer per week tussen de 5 en 10 minuten voor jezelf maken vrij te maken, kun je binnen 4 weken al megaresultaat behalen.
De aanpassingen zijn makkelijk toe te passen in je dagelijkse bezigheden.
Klik op de foto voor toegang tot het programma:
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »