Hartige linzen cake

Untitled_Artwork 3

Hierbij een recept voor een hartige, volledig plantaardige en voedzame linzencake.
Het is een compacte cake die zowel koud als warm lekker smaakt.

Ingrediënten:
1 kop rode linzen
2 kopjes water
bouillonblokje (gistvrij)
1 zoete aardappel
1 ui
6 champignons
3 EL gemalen lijnzaad
6-8 EL havermeel*
2 EL notenpasta
1 teentje knoflook
6 – 8 zongedroogde tomaten in olie
tijm
rozemarijn
zeezout
peper
uienpoeder
3 EL ketchup

*havermeel maak je eenvoudig zelf door havervlokken te malen in de keukenmachine

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 175°C (hetelucht).

Kook de gewassen linzen zo’n 15 minuten in de 2 kopjes water met het gistvrije bouillonblokje.

Rasp ondertussen de zoete aardappel en voeg aan de linzen toe en laat mee stomen.

Snij de champignons, zongedroogde tomaten en ui in hele fijne stukjes, pers de knoflook uit en voeg alles aan het linzenmensgel toe.

Als alles gaar is haal je de pan van het vuur en voeg je het lijnzaad, havermeel en de overige ingrediënten na smaak toe.

Je krijgt een stevige, nogal droge massa.

Bekleed een brood-of cakevorm met bakpapier en doe het linzen-tomatenmengsel erin en zet het 45 minuten in de oven.

Na 30 minuten baktijd bestrijken met de 3 EL ketchup en nog eens 15 minuten bakken.

Serveer met een gemengde salade. Smakelijk!

FbN_linzenbrood

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?