Pure chocolade walnoten cake

Untitled_Artwork 3

Als je zoals ik van chocolade en noten houdt dan weet ik zeker dat je deze cake lekker zult vinden.
Ik heb voor deze cake Vivani 92% chocolade gebruikt omdat deze gezoet is met kokosbloesemsuiker en door het hoge cacaogehalte relatief weinig suiker bevat.  Daardoor krijgt de cake wel een hele intense cacaosmaak. Als je niet gewend bent om zo’n pure chocolade te eten dan kun je ook 81-85% gebruiken.

Je hebt nodig: purecholadecake
100 g roggevolkorenmeel
100 g havervlokken
100 g walnoten
50 g rozijnen
40 gr cacaopoeder
3 EL maanzaad
2 TL kaneel
1 grote TL wijnsteenzuurbakpoeder
snufje zout
75 gr  kokospalmsuiker
100 g pure chocolade (85 – 92%)

60 ml kokosolie
325 ml vegamelk (rijste-, amandel-, of havermelk)

Bereidingswijze:
Verhit de oven op 175˚ C
Bekleed de onderkant van een springvorm van 22 cm met bakpapier en strijk de zijkanten in met kokosolie.
Of bekleed een cakevorm van 30 x 10 met bakpapier.
Smelt de kokosolie au bain marie.
Snijd de chocoladereep in grote stukken. Gebruik een groot scherp mes.  Breek de walnoten in stukken.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng alles goed onder elkaar.
Voeg dan de gesmolten kokosolie en de vegamelk toe en meng alles goed onder elkaar.

Giet het beslag in de spring- of cakevorm.

Bak de springvorm in zo’n 35 minuten en cakevorm in ruim 50 minuten gaar.
Test met een satéprikker of de cake gaar is: Als je hem er boven in steekt en hij er droog uitkomt is de cake gaar.

Laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.

Als je de cake wilt versieren smelt dan 20 gram chocolade met ahornsiroop naar smaak au bain marie.
Giet de gesmolten chocolade over de cake en strijk met de achterkant van een lepel gelijkmatig uit.
Besprenkel met stukjes amandel.

Smakelijk!

purecholadecake2

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Je kunt je lichamelijke en geestelijke gezondheid enorm verbeteren door het beperken van gluten en zuivel in je voedingspatroon. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” vertel ik je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou met het oplossen van je lichamelijke  stress- en burn-outklachten.
Door middel van bloedonderzoek en voeding ga je van stress naar rust.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe belastbaar ben jij?

Waar wil je meer van weten?