Rozemarijn brood

Untitled_Artwork 3

Hier weer een recept voor een gezond en voedzaam brood.
Deze keer op basis van roggevolkorenmeel en verse rozemarijn, die ik nog in de tuin had staan.

Dit recept is voor een klein, compact brood.

Je hebt nodig:
200 gr biologische courgette
225 gr roggevolkorenmeel
2 eieren
1 TL Keltisch zeezout
2 EL verse rozemarijn (takje van ca. 20 cm)
2 TL bakpoeder
1 EL olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175° C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe een schone theedoek in een vergiet. Rasp hierboven de gewassen, ongeschilde courgette en laat staan.

Meng het roggemeel, bakpoeder en zout in een kom.
Roer door met een garde zodat je een mooi glad mengsel krijgt.

Klop in een ander kommetje de eieren los en voeg de olijfolie toe. Roer kort onder elkaar.

Knijp boven de wasbak de geraspte courgette goed uit in de theedoek.

Was het takje rozemarijn en haal de blaadjes van de steel. Hak in hele fijne stukjes en voeg toe aan het meel.

Schep de natte door de droge ingrediënten.
Als dit niet lukt met een spatel kneed dan het deeg met je handen tot een klein brood.

Leg het brood op de bakplaat en bak het in zo’n 40-45 minuten goudbruin.
Het brood is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.

Smakelijk!

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?