Rozijnenbrood
Hierbij een recept voor een heerlijk, glutenvrij rozenbrood.
Je hebt nodig:
200 gr havermeel*
120 gr gewelde rozijnen
2 TL kaneelpoeder
4 eieren
225 gr volle yoghurt
10 gr psylliumvezels
50 gr grasroomboter
2 EL ahornsiroop
snufje zeezout
2 TL bakpoeder
*havermeel maak je zelf door havervlokken in de keukenmachine fijn te malen
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 170°C (hetelucht)
Bekleed een kleine vierkante springvorm (ca. 20 x 20) met bakpapier.
Doe de rozijnen in een kommetje en vul met lauwwarm water totdat de rozijnen onder water staan.
Laat een tijdje staan.
Smelt de boter au bain marie en laat een beetje afkoelen.
Doe het havermeel, bakpoeder, zout, kaneel en psylliumvezels in een kom en roer met een garde onder elkaar.
Meng in een andere kom de eieren met de yoghurt, gesmolten boter en ahornsiroop.
Giet de gewelde rozijnen goed af en voeg toe.
Voeg de natte bij de droge ingrediënten en roer goed onder elkaar.
Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en bak in zo’n 30 minuten gaar in de oven.
Het brood is gaar als je tegen het einde van de baktijd er een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »