Rozijnenbrood

Untitled_Artwork 3

Hierbij een recept voor een heerlijk, glutenvrij rozenbrood.

Je hebt nodig:
200 gr havermeel*
120 gr gewelde rozijnen
2 TL kaneelpoeder
4 eieren
225 gr volle yoghurt
10 gr psylliumvezels
50 gr grasroomboter
2 EL ahornsiroop
snufje zeezout
2 TL bakpoeder

*havermeel maak je zelf door havervlokken in de keukenmachine fijn te malen

Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 170°C (hetelucht)
Bekleed een kleine vierkante springvorm (ca. 20 x 20) met bakpapier.

Doe de rozijnen in een kommetje en vul met lauwwarm water totdat de rozijnen onder water staan.
Laat een tijdje staan.

Smelt de boter au bain marie en laat een beetje afkoelen.

Doe het havermeel, bakpoeder, zout, kaneel en psylliumvezels in een kom en roer met een garde onder elkaar.

Meng in een andere kom de eieren met de yoghurt, gesmolten boter en ahornsiroop.
Giet de gewelde rozijnen goed af en voeg toe.
Voeg de natte bij de droge ingrediënten en roer goed onder elkaar.

Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en bak in zo’n 30 minuten gaar in de oven.
Het brood is gaar als je tegen het einde van de baktijd er een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.

Smakelijk!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?