Rucola maaltijdsalade
Onderstaand recept is heel makkelijk en snel te maken en past heel goed op een zomerse dag.
Ik heb dit vanochtend als ontbijt gegeten, maar deze salade kan ook prima als lunch of avondeten gegeten worden.
Ingrediënten:
rucola
2 zachtgekookte eieren
6 (knoflook)olijven
4 zongedroogde tomaten in olie
zeezout
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Was de rucola.
Kook de eieren 5 minuten zodat de dooier nog zacht is.
Snij ondertussen de tomaten en olijven in stukjes en meng onder elkaar.
Doe de helft van de rucola op een bord of in een kom, leg de olijven en tomaten erbovenop en doe er royaal Italiaanse kruiden en wat zeezout overheen.
Zodra de eieren zacht gekookt zijn afspoelen met koud water, schillen en één keer doormidden gesneden op de salade leggen. De andere helft rucola erover doen en alles goed mengen (de eieren worden vanzelf klein).
Als je de eieren liever wilt laten afkoelen kan dit ook, ik hou van de lauwwarme versie.
Varieer met walnoten, pompoenpitten, stukjes komkommer, enz.
* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »