Rucola maaltijdsalade

Untitled_Artwork 3

Onderstaand recept is heel makkelijk en snel te maken en past heel goed op een zomerse dag.
Ik heb dit vanochtend als ontbijt gegeten, maar deze salade kan ook prima als  lunch of avondeten gegeten worden.

Ingrediënten:
rucola
2 zachtgekookte eieren
6 (knoflook)olijven
4 zongedroogde tomaten in olie
zeezout
Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Was de rucola.
Kook de eieren 5 minuten zodat de dooier nog zacht is.

Snij ondertussen de tomaten en olijven in stukjes en meng onder elkaar.
Doe de helft van de rucola op een bord of in een kom, leg de olijven en tomaten erbovenop en doe er royaal Italiaanse kruiden en wat zeezout overheen.
Zodra de eieren zacht gekookt zijn afspoelen met koud water, schillen en één keer doormidden gesneden op de salade leggen. De andere helft rucola erover doen en alles goed mengen (de eieren worden vanzelf klein).

Als je de eieren liever wilt laten afkoelen kan dit ook, ik hou van de lauwwarme versie.
Varieer met walnoten, pompoenpitten, stukjes komkommer, enz.

* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten.

rucola_maaltijdsalade_blog

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?