Onderstaand recept is heel makkelijk en snel te maken en past heel goed op een zomerse dag.
Ik heb dit vanochtend als ontbijt gegeten, maar deze salade kan ook prima als lunch of avondeten gegeten worden.
Ingrediënten:
rucola
2 zachtgekookte eieren
6 (knoflook)olijven
4 zongedroogde tomaten in olie
zeezout
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Was de rucola.
Kook de eieren 5 minuten zodat de dooier nog zacht is.
Snij ondertussen de tomaten en olijven in stukjes en meng onder elkaar.
Doe de helft van de rucola op een bord of in een kom, leg de olijven en tomaten erbovenop en doe er royaal Italiaanse kruiden en wat zeezout overheen.
Zodra de eieren zacht gekookt zijn afspoelen met koud water, schillen en één keer doormidden gesneden op de salade leggen. De andere helft rucola erover doen en alles goed mengen (de eieren worden vanzelf klein).
Als je de eieren liever wilt laten afkoelen kan dit ook, ik hou van de lauwwarme versie.
Varieer met walnoten, pompoenpitten, stukjes komkommer, enz.
* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten.