Savooiekool met linzen en volkoren basmati rijst

Untitled_Artwork 3

Dit recept vraagt een beetje van je tijd maar is erg lekker en voedzaam.
Het is een vegetarisch recept, zonder dierlijke eiwitten, maar de combinatie van granen (rijst) en peulvruchten (linzen) zorgt ervoor dat je alle eiwitten binnenkrijgt. De shiitakes zijn ook erg eiwitrijk.

Savooiekool met linzen en volkoren basmati rijst
voor 4 personen

Ingrediënten:
2 uien
1 savooiekool
150 gram shiitake of kastanjechampignons
250 gr gekookte bruine linzen
2 TL kerriepoeder
1 TL 5-spicepoeder
75 ml rijsteroom of andere plantaardige room
handje rozijnen (optioneel)
zwarte peper
snuf Keltisch zeezout

1 EL kokosolie
200 gram volkoren basmati rijst
500 ml water

Bereidingswijze:

Doe de rijst en het water in een koekenpan. Kook de rijst in 40-45 minuten met de deksel op de pan op een laag vuurtje gaar. Roer aan het eind van de kooktijd om en laat nog 5-10 met de deksel op de pan nastomen.
Kook een kop linzen in een dubbele hoeveelheid water in zo’n 30 minuten gaar of neem voorgekookte linzen uit glas (let op dat er geen suikers of E-nummers inzitten) en spoel deze af met water.

Snij de uien en shiitakes in hele fijne stukjes. Doe 1 EL kokosolie in een wok en fruit hierin de ui en shiitakes. Voeg de kerrie- en 5 spicepoeder toe en bak kort mee. Voeg de rijsteroom en in fijne reepjes gesneden kool toe en wok dit een paar minuten. Voeg een handje rozijnen, een paar draaien zwarte peper en zeezout naar smaak toe en laat alles even 3-4 minuten stomen met de deksel op de pan.

Lekker met stukjes komkommer of een frisse komkommer salade erbij.

savooiekool_blog

 

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Online cursus - Eet jezelf energiek en gezond

Je kunt je nog aanmelden tot en met 30 januari.
Klik op de foto:

Waar wil je meer van weten?