Oranje Koningsdag cake

Untitled_Artwork 3

Ik wilde al een hele tijd een sinascake maken en vandaag leek me perfect moment met Koningsdag voor de deur.
Hij is snel en makkelijk te maken. Wel is het heel handig als je een keukenmachine hebt. Er gaat namelijk een complete sinaasappel in en die moet zo fijn mogelijk gemalen worden.

De cake is glutenvrij, daarom best compact maar wel lekker sappig. Ik heb er vrij weinig natuurlijke zoetmiddelen in gedaan, dus proef anders eerst zelf even het beslag voordat je hem gaat bakken. Als het voor jou niet zoet genoeg is, voeg dan wat extra abrikozen en/of ahornsiroop toe.

Je hebt nodig:
droge ingrediënten:
150 gr amandelmeel
2 TL kaneel
snufje kardemom (optioneel)
snufje zout
1 TL wijnsteenzuurbakpoeder
25 gr psyllium vezels

1 grote biologische sinaasappel (ca. 250 gram)
3 grote biologische wortels (ca. 225 gram)
80 gr ongezwavelde abrikozen

natte ingrediënten:
2-3 EL ahornsiroop
3 eieren
50 gr kokosolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 C (hetelucht).
Bekleed een vierkante cakevorm van 18×18 met bakpapier.

Smelt de koksolie op een laag vuurtje. Haal van het vuur als hij gesmolten is.
Borstel de sinaasappel en wortels goed schoon. Hak ze in grove stukken en maal ze in de keukenmachine heel fijn. Voeg de abrikozen toe en maal fijn.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer alles goed onder elkaar met een garde, zodat geen stukjes zichtbaar zijn.

Roer in een ander kommetje de eieren met de ahornsiroop onder elkaar. Voeg de afgekoelde kokosolie toe.

Voeg alles bij elkaar en roer goed alles onder elkaar.

Bak de cake in zo’n 25 – 30 minuten gaar. De cake is klaar als de bovenkant goudkleurig is en een satéprikker er droog uitkomt.

 

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Online cursus - Eet jezelf energiek en gezond

Je kunt je nog aanmelden tot en met 30 januari.
Klik op de foto:

Waar wil je meer van weten?