Zelf ice-tea maken

Untitled_Artwork 3

Het is eindelijk weer een heel stuk warmer en dan is het goed om veel te drinken. Ik zie dat veel mensen dan vaak ijskoude drank met ijsblokjes erin drinken. Dat is goed bedoeld, maar je lichaam zal door de afkoeling de lichaamstemperatuur weer op peil willen brengen waardoor je het extra warm zult krijgen. Ook  zijn je maag en darmen niet erg blij met te koud drinken.

Veel water drinken is bij warm weer belangrijk.

Wat belangrijk is, is dat je naast water ook zaken drinkt die mineralen bevatten omdat je door alleen maar water te drinken en zweten veel mineralen verliest. Je kunt extra mineralen binnen krijgen door het drinken van kokoswater of door een heel klein snufje Keltisch zeezout aan je flesje water toe te voegen. Ik hoop dat je geen plastic flesje meer gebruikt  🙂

Als je Keltisch zeezout toevoegt probeer het eerst met een heel klein beetje, want Keltisch zeezout is behoorlijk intens.


Ook kun je zelf ice-tea maken. Gebruik bijvoorbeeld rooibos (die veel mineralen bevat) of andere zoete thee zoals rooibos, kamille, venkel, chai of zoethout en mix deze met groene thee of een andere thee die je lekker vindt.

Recept ice tea voor ruim 2 liter:
Zet 1 liter thee en laat afkoelen. Kies zoete thee zoals rooibos, kamille, venkel, chai of zoethout. Meng de koude thee met pure appelsap (hoeveelheid naar smaak),
1 of 2 geperste sinaasappels of (gefilterd) water. Zoet de thee met een paar druppels vloeibare stevia of  honing. Ook kun je er citroensap in doen als je een wat frissere smaak wilt. Een takje munt of een paar schijfjes komkommer erin is ook lekker.

Volop manieren om te variëren dus!
Ik hoor graag als je zelf nog andere variaties hebt 🙂

Goed laten afkoelen en een paar uur in de koelkast zetten.

De aanbevolen hoeveelheid vocht die je op een dag zou moeten binnen krijgen kun je als volgt berekenen: 30 ml per kg lichaamsgewicht. Bijvoorbeeld: weeg je 50 kg dan 1,5 liter p/dag.

 

Brandnetel munt tijm

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book 'Gluten- en zuivelvrij maakt blij!' ontdek je alles hierover. 

resultaat_met_kleine_stappen

Online programma 'Van stress naar rust'.

Met 2 kleine aanpassingen per week binnen 4 weken van je opgejaagde gevoel af.
Dit programma helpt je van weten naar ook echt doen.

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Gratis E-book -
9 soorten rust voor échte ontspanning

Dit E-book is voor jou als je je opgejaagd voelt en geen innerlijke rust vindt. Ondanks dat je mediteert, mindfulness en yoga doet. Er is namelijk niet maar één soort rust.
Ontdek welke 9 soorten rust jou échte ontspanning gaan brengen.

Ben jij jezelf aan het overbelasten?

Voorkom dat je uitvalt met een burn-out

Waar wil je meer van weten?