Zelf ice-tea maken

Untitled_Artwork 3

Het is eindelijk weer een heel stuk warmer en dan is het goed om veel te drinken. Ik zie dat veel mensen dan vaak ijskoude drank met ijsblokjes erin drinken. Dat is goed bedoeld, maar je lichaam zal door de afkoeling de lichaamstemperatuur weer op peil willen brengen waardoor je het extra warm zult krijgen. Ook  zijn je maag en darmen niet erg blij met te koud drinken.

Veel water drinken is bij warm weer belangrijk.

Wat belangrijk is, is dat je naast water ook zaken drinkt die mineralen bevatten omdat je door alleen maar water te drinken en zweten veel mineralen verliest. Je kunt extra mineralen binnen krijgen door het drinken van kokoswater of door een heel klein snufje Keltisch zeezout aan je flesje water toe te voegen. Ik hoop dat je geen plastic flesje meer gebruikt  🙂

Als je Keltisch zeezout toevoegt probeer het eerst met een heel klein beetje, want Keltisch zeezout is behoorlijk intens.

Ook kun je zelf ice-tea maken. Gebruik bijvoorbeeld rooibos (die veel mineralen bevat) of andere zoete thee zoals rooibos, kamille, venkel, chai of zoethout en mix deze met groene thee of een andere thee die je lekker vindt.

Recept ice tea voor ruim 2 liter:
Zet 1 liter thee en laat afkoelen. Kies zoete thee zoals rooibos, kamille, venkel, chai of zoethout. Meng de koude thee met pure appelsap (hoeveelheid naar smaak),
1 of 2 geperste sinaasappels of (gefilterd) water. Zoet de thee met een paar druppels vloeibare stevia of  honing. Ook kun je er citroensap in doen als je een wat frissere smaak wilt. Een takje munt of een paar schijfjes komkommer erin is ook lekker.

Volop manieren om te variëren dus!
Ik hoor graag als je zelf nog andere variaties hebt 🙂

Goed laten afkoelen en een paar uur in de koelkast zetten.

De aanbevolen hoeveelheid vocht die je op een dag zou moeten binnen krijgen kun je als volgt berekenen: 30 ml per kg lichaamsgewicht. Bijvoorbeeld: weeg je 50 kg dan 1,5 liter p/dag.

 

Brandnetel munt tijm

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Je kunt je lichamelijke en geestelijke gezondheid enorm verbeteren door het beperken van gluten en zuivel in je voedingspatroon. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” vertel ik je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou met het oplossen van je lichamelijke  stress- en burn-outklachten.
Door middel van bloedonderzoek en voeding ga je van stress naar rust.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe belastbaar ben jij?

Waar wil je meer van weten?