Zuurdesembrood

Untitled_Artwork 3

Het voordeel van zuurdesembrood boven (regulier supermarkt)gistbrood zit hem in het feit dat dit brood veel langer de tijd heeft gekregen om te rijzen. Deze rijstijd, die (supermarkt)gistbrood niet krijgt vanwege de hoge productie aantallen die gehaald moeten worden, is van groot belang als het gaat om de afbraak van fytinezuur. Granen bevatten fytinezuur wat zich aan waardevolle mineralen zoals onder andere calcium, ijzer en zink bindt en deze daardoor niet meer door het lichaam opgenomen kunnen worden.
De melkzuurbacteriën (probiotica) die bij de bereiding van het zuurdesem ontstaan kunnen tevens bijdragen aan een gezonde darmflora. Bovendien bevat zuurdesembrood een fractie van de ingrediënten van supermarktbrood en is het maken van zuurdesem een volledig natuurlijk proces, in tegenstelling tot de vervaardiging van gist, wat een fabrieksmatig proces is.
Als je  zuurdesembrood koopt  let er dan goed op dat je brood koopt dat ook echt alleen met zuurdesem bereid is, want helaas speelt de voedingsindustrie ook hier weer op in en worden broden verkocht waar met koeienletters ‘zuurdesem’ opstaat en ze evengoed gemengd zijn met gist.

Lekker als lunch:
1-2 sneeën zuurdesembrood
besmeren met gemengde notenpasta
kiemen bovenop

zuurdesembrood_fbn

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book 'Gluten- en zuivelvrij maakt blij!' ontdek je alles hierover. 

resultaat_met_kleine_stappen

Online programma 'Van stress naar rust'.

Met 2 kleine aanpassingen per week binnen 4 weken van je opgejaagde gevoel af.
Dit programma helpt je van weten naar ook echt doen.

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Gratis E-book -
9 soorten rust voor échte ontspanning

Dit E-book is voor jou als je je opgejaagd voelt en geen innerlijke rust vindt. Ondanks dat je mediteert, mindfulness en yoga doet. Er is namelijk niet maar één soort rust.
Ontdek welke 9 soorten rust jou échte ontspanning gaan brengen.

Ben jij jezelf aan het overbelasten?

Voorkom dat je uitvalt met een burn-out

Waar wil je meer van weten?