Geroosterde kikkererwten snack
Hartige, voedzame snack. Vol met eiwitten en vezels.
Je hebt nodig:
250 gr kikkererwten (geweekt en gekookt of afgespoeld uit glas)
1 EL olijfolie
1 TL komijn poeder
1 TL kerrie poeder
1 TL paprika poeder
flinke snuf zeezout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 °C.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Leg een schone, droge theedoek op het aanrecht.
Spreid de gekookte kikkererwten uit over de doek en dep de kikkererwten al heen er weer rollend goed droog.
Hoe droger de kikkererwten, hoe beter het uiteindelijke resultaat.
Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie. En leg ze op de bakplaat.
Zet 20 – 25 minuten in de oven.
Haal de kikkererwten uit de oven en meng ze in de kom met het zout en de specerijen en zet nog zo’n 5 – 10 minuten terug in de oven.
Je kunt de kikkererwten lekker zo eten, als snack tussendoor, maar ook bovenop een salade of een kommetje erwtensoep smaken ze heerlijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »