Aardbei muffins

Untitled_Artwork 3

Snel te maken en overheerlijk!
Deze muffins zijn glutenvrij en bevatten geen geraffineerde suiker.

Ingrediënten voor 10 stuks:
• 250 gram aardbeien
• 2 eetlepels gesmolten kokosolie
• 1 EL ahornsiroop
• 6 eieren

Droge ingrediënten:
• 50 gram kokosmeel
• 25 gram amandelmeel
• 1 EL arrowroot
• snufje zout
• 1 TL bakpoeder
• 1 – 2 EL kokosbloesemsuiker of erythritol
• 2 TL kaneel
• 1/2 TL vanille-poeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Smelt de kokosolie en laat daarna een beetje afkoelen.
Roer in een andere kom de eieren met een vork door elkaar.
Doe de kokosolie en de eieren bij de droge ingrediënten en meng even goed door.

Prak 150 gram aardbeien met een eetlepel ahornsiroop tot puree.
Snijd de andere aardbeien in 4 partjes.
Meng alles door het beslag en doe het mengsel in, met (bak)papier beklede, muffinvormpjes.

Bak de muffins tussen 20-25 minuten goudbruin.
Goed laten afkoelen.

De twee open plaatsen in mijn muffinvorm heb ik opgevuld met (per vormpje) een geklopt ei met peper en zout en wat in stukjes gesneden cocktailtomaatjes.
Heb je meteen een lekkere voedzame snack!

Aardbeimuffins_blog

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?