Banaan-choco ijsje

Untitled_Artwork 3

Als je snel en simpel iets verantwoord lekkers voor je kinderen en jezelf wilt maken is dit ijsje perfect!
Dit ijsje kun je ’s avonds al voorbereiden.

Je hebt nodig:
2 bananen
80 gram chocolade (>70%)
beetje honing (optioneel)
gehakte nootjes

Bereiding:
Schil de bananen en snij doormidden.
Steek een houten ijsstokje in elke helft.
Minimaal 4 uur in de vriezer stoppen.

Smelt de chocolade in een kommetje in een waterbadje. Voeg eventueel nog een beetje honing naar smaak toe.
Hak ondertussen de nootjes fijn.
Hou een eetlepel bij de hand, want nu komt het stukje waar je even wat tempo moet maken :-): dompel de banaan in de chocolade en schep met de lepel de chocolade erover heen en druk zo snel als je kan in de gehakte nootjes. Je zult namelijk merken dat de chocolade heel snel stolt omdat de bananen bevroren zijn.
Je kunt deze ijsjes direct opeten (even paar minuten nog laten “rusten”) of terug in de vriezer doen.

banaanijs_blog

Ik heb voor deze ijsjes de 75% chocolade van Vivani gebruikt. Deze is gezoet met kokosbloesemsuiker.
De nootjes zijn mijn gekarameliseerde walnoten.
Je kunt er ook voor kiezen om de gehakte nootjes al door de chocolade te roeren en dan pas over de banaan te gieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?