Dit recept is een aangepaste versie van mijn glutenvrije bananenbrood, maar is anders van structuur en smaak door het gebruik van meer eieren en bananen en hele havervlokken, waardoor je een hele voedzame en compacte cake krijgt.
Dit recept is speciaal voor Lilian van Bagels & Beans en Ingrid van De Koriander.
Met dank aan mijn lieve schoonmoeder die me inspireerde met het recept van het bananenbrood 🙂
Ingrediënten:
4 rijpe bananen
4 eieren
175 gr havervlokken
1 TL wijnsteenzuur bakpoeder
1 TL kaneel
snufje zout
handje rozijnen
handje walnoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160° C.
Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Prak de bananen met een vork.
Voeg kaneel en zout toe en roer eronder.
Voeg de eieren, noten en rozijnen toe en roer met de vork tot een glad beslag.
Voeg de havervlokken en het bakpoeder toe en roer onder elkaar totdat je een gladde massa hebt.
Bak de cake in zo’n 30 minuten op 160 graden gaar.
Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het brood. Als deze er droog uitkomt is de cake goed.
Til de cake aan de randen van het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.