Glutenvrij bananen brood
Als je merkt dat je je moe, futloos en opgeblazen voelt is het wellicht een goed idee om eens te kijken naar de hoeveelheid glutenhoudende producten die je op een dag eet.
Mijn ervaring is dat allerlei vage klachten verdwijnen als mensen ervoor kiezen om zoveel mogelijk glutenhoudende producten uit hun voedingspatroon schrappen.
Als je graag wilt weten wat gluten zijn, wat ze doen, welke producten gluten bevatten en welke alternatieven er zijn, dan is mijn artikel van een tijdje geleden wellicht interessant voor je. Lees hier meer
Onderstaand recept voor een zoet, glutenvrij brood kan je wellicht helpen de eerste stap te zetten om gluten te schrappen aangezien het heel snel en simpel te maken is. Laat je niet afschrikken door eventueel onbekende ingrediënten in mijn recept. AH heeft tegenwoordig een hele gang met superfoods en natuurvoedingsproducten waar je vrijwel alles vindt wat je voor mijn recepten nodig hebt en uiteraard vind je al deze producten in de natuurvoedingswinkel.
Als je geen glutenvrije meelsoorten gewend bent is het misschien goed om met boekweit te beginnen. Teff is wat krachtiger van smaak.
Mijn brood op de foto is volgens het basisrecept gemaakt met teffmeel en in plaats van rozijnen heb ik cranberries gebruikt. Verder heb ik nog walnoten, pompoenpitten en kaneel toegevoegd.
Ingrediënten basisbrood:
175 gram boekweit- of teffmeel (of een mix van allebei)
3 EL rozijnen
3 bananen
3 eieren
1 TL wijnsteenzuurbakpoeder
snufje zout
Variatietip: voeg aan bovenstaande ingrediënten toe wat je lekker vindt. Denk hierbij aan noten, pompoenpitten, gojibessen, sesamzaadjes, kaneel, enz.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160° C.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Mix de bananen en eieren tot een glad beslag.
Voeg het meel, snufje zout en het bakpoeder toe en roer onder elkaar totdat je een gladde massa hebt. Voeg tenslotte de rozijnen (en eventueel overige ingrediënten) toe en roer.
Bak het brood in zo’n 40 minuten op 160 graden gaar.
Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het brood. Als deze er droog uitkomt is het brood goed.
Til het brood aan de randen van het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:
E-book
Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book 'Gluten- en zuivelvrij maakt blij!' ontdek je alles hierover.
Online programma 'Van stress naar rust'.
Met 2 kleine aanpassingen per week binnen 4 weken van je opgejaagde gevoel af.
Dit programma helpt je van weten naar ook echt doen.
Stress Weg traject
Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.
Volg Susan op Instagram
Gratis E-book - 9 soorten rust voor échte ontspanning
Dit E-book is voor jou als je je opgejaagd voelt en geen innerlijke rust vindt. Ondanks dat je mediteert, mindfulness en yoga doet. Er is namelijk niet maar één soort rust.
Ontdek welke 9 soorten rust jou échte ontspanning gaan brengen.
Ben jij jezelf aan het overbelasten?
Voorkom dat je uitvalt met een burn-out
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »