Bloemkool rijst met gebakken zalm
Als dit jaar je goede voornemen was om af te vallen dan kan dit gerecht je daarbij helpen.
Het bevat veel groente, vezels, eiwitten en gezonde vetten.
Je kunt prima je koolhydraten uit groente halen door bloemkool in plaats van rijst te eten.
Bovendien eet je met dit gerecht ‘stiekem’ twee keer zoveel groente.
Je hebt nodig voor de bloemkoolrijst (voor 2 personen):
1/2 bloemkool
1 ui
4-5 (kastanje) champignons
beetje (gras)roomboter of kokosolie
peper, zeezout, kerrie (naar smaak)
Bereidingswijze:
Bak de, in fijn gesneden stukjes, ui in een beetje boter. Snij de champignons in hele kleine stukjes en bak even mee. Versnipper de bloemkool in de keukenmachine totdat je kleine korreltjes hebt en bak op een zacht vuurtje mee totdat de bloemkool zacht is. Herhaaldelijk omscheppen.
Je hebt nodig voor de gebakken zalm (voor 2 personen):
2 zalm moten (ca 100-125 gram p. st.)
1 ui
tamari
beetje (gras)roomboter of kokosolie
Bereidingswijze:
Dep de zalm goed droog en snij in kleine reepjes.
Doe wat boter in de pan en bak de zalm een paar minuten aan beide kanten totdat hij een lekker korstje heeft.
Voeg als de zalm gaar is een gesnipperd uitje toe en bak mee totdat het glazig is. Voeg dan een scheut tamari toe (ca 1 à 2 EL) en roer alles even goed om zodat de tamari over de zalm en ui zit.
Serveer met een frisse groentesalade (denk aan komkommers, tomaten, bieten, radijs, sla).
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »