Boekweit noodles met Chinese kool en kip
(voor 2 personen)
Je hebt nodig:
180 gr kippedijfilet
1 Chinese kool
100 gram taugé
tamari
chilisaus
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gr boekweit noodles
kokosolie
Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in reepjes en doe deze in een plat schaaltje of kommetje.
Schil de ui en knoflook en snij in kleine stukjes. Voeg met zo’n 2-3 EL tamari en 2-3 EL chilisaus toe aan de kipblokjes en masseer met je handen (of twee lepels) alles goed door, zodat de kip helemaal bedekt is met saus. Laat een tijdje staan.
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de noodles. En kook de noodles totdat ze beetgaar zijn.
Snij de kool in hele fijne reepjes en spoel deze in een vergiet schoon. Laat uitlekken.
Spoel de taugé af.
Neem een grote pan en laat hierin 1 EL kokosolie goed warm worden (let op dat de olie niet gaat walmen).
Doe de kip met saus en al in de hete pan en roer goed door totdat de kip gaar is.
Voeg dan de kool toe en roerbak zo lang totdat je voor jezelf de gewenste mate van gaarheid bereikt hebt. Voeg als laatste de taugé toe en bak deze maar kort mee, zodat hij nog knapperig blijft.
Voeg eventueel nog wat extra water, tamari of chilisaus toe als het geheel te droog is geworden.
Smakelijk eten!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt