Gado gado met nasi

Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je zelf de
lekkerste satésaus maken, zonder onnodige toevoegingen zoals smaakversterkers, suikers, E-nummers en plantaardige oliën.
Het nasimengsel van Het Blauwe Huis bevat ui, prei, knoflook, komijn, koriander, paprika, selderij, kerrie en spaanse peper and that’s it!
Tamari is een hartige en zoute smaakmaker gemaakt van water, gefermenteerde sojabonen, koji en zeezout.
Gado gado met nasi
voor 2-3 personen
Voor de nasi:
1 kop volkoren rijst
2 koppen water
zakje nasikruiden
scheutje tamari
teentje knoflook
Bereidingswijze:
Doe de rijst met het water in een grote pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur helemaal klein en laat zo’n 40 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren en de laatste 5 minuten even kijken of de rijst niet te droog wordt. Vuur uitzetten en met gesloten deksel laten nastomen. De rijst laten afkoelen.
Doe het zakje nasikruiden met een scheutje tamari, het uitgeperste knoflookteentje en wat warm water in een kommetje en laat 10 minuten wellen.
Doe de nasimix met het vocht in een pan, schep de koude rijst eronder en verhit nog even.
Voor de satesaus:
2 EL santen (= kokoscrème)
2-3 EL pindakaas*
scheutje tamari
½ TL samabal oelek
teentje knoflook
* neem geen pindakaas uit de supermarkt, deze bevat vrijwel altijd toegevoegde suiker, extra toegevoegde plantaardige oliën en tal van andere ongewenste en onnodige ingrediënten.
Bereidingswijze:
Smelt de pindakaas en de santen met een half kopje water in een pan op een klein vuurtje en roer zolang totdat je de gewenste dikte van de saus hebt. Voeg eventueel wat water toe om de saus dunner te maken en voeg wat pindakaas toe om de saus dikker te maken. Voeg de overige ingrediënten toe en laat alles even zachtjes pruttelen.
Voor de gado gado:
½ bloemkool
taugé
sperziebonen
2 gekookte eieren
Bereidingswijze:
Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de groente één à twee minuten. Laat afkoelen.
Ook lekker met paksoi, komkommer, broccoli, enz.
* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten
Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

E-book
Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover.

Masterclass "Reken af met je stress"
Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg traject
Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.
Volg Susan op Instagram
Hoe groot is jouw risico op een burn-out?
Online cursus - Eet jezelf energiek en gezond
Je kunt je nog aanmelden tot en met 30 januari.
Klik op de foto:
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »