Hier kan geen frietje uit de snackbar tegenop!
Ingrediënten:
(zoete) aardappels
1-2 EL olijfolie
Keltisch zeezout
kruiden naar smaak (bijv. kerrie, knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, tijm, rozemarijn)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° C.
Neem 2 à 3 (zoete) ongeschilde aardappels per persoon.
Schrob de aardappels schoon en snij ze in blokjes of reepjes.
Doe de aardappelblokjes in een grote kom en voeg een snuf zeezout, olijfolie en kruiden toe die je lekker vindt.
Meng alles goed onder elkaar zodat elke aardappel met een dun kruidenlaagje bedekt is.
Verspreid de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze zo’n 30 minuten in de oven (bij voorkeur hetelucht).
Tussendoor een paar keer omscheppen.
[…] Je kunt zelf heel lekker en gezond, zonder te frituren, friet maken. Als je wilt weten hoe, kijk dan hier. […]