Glutenvrij bananen brood
Als je merkt dat je je moe, futloos en opgeblazen voelt is het wellicht een goed idee om eens te kijken naar de hoeveelheid glutenhoudende producten die je op een dag eet.
Mijn ervaring is dat allerlei vage klachten verdwijnen als mensen ervoor kiezen om zoveel mogelijk glutenhoudende producten uit hun voedingspatroon schrappen.
Als je graag wilt weten wat gluten zijn, wat ze doen, welke producten gluten bevatten en welke alternatieven er zijn, dan is mijn artikel van een tijdje geleden wellicht interessant voor je. Lees hier meer
Onderstaand recept voor een zoet, glutenvrij brood kan je wellicht helpen de eerste stap te zetten om gluten te schrappen aangezien het heel snel en simpel te maken is. Laat je niet afschrikken door eventueel onbekende ingrediënten in mijn recept. AH heeft tegenwoordig een hele gang met superfoods en natuurvoedingsproducten waar je vrijwel alles vindt wat je voor mijn recepten nodig hebt en uiteraard vind je al deze producten in de natuurvoedingswinkel.
Als je geen glutenvrije meelsoorten gewend bent is het misschien goed om met boekweit te beginnen. Teff is wat krachtiger van smaak.
Mijn brood op de foto is volgens het basisrecept gemaakt met teffmeel en in plaats van rozijnen heb ik cranberries gebruikt. Verder heb ik nog walnoten, pompoenpitten en kaneel toegevoegd.
Ingrediënten basisbrood:
175 gram boekweit- of teffmeel (of een mix van allebei)
3 EL rozijnen
3 bananen
3 eieren
1 TL wijnsteenzuurbakpoeder
snufje zout
Variatietip: voeg aan bovenstaande ingrediënten toe wat je lekker vindt. Denk hierbij aan noten, pompoenpitten, gojibessen, sesamzaadjes, kaneel, enz.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160° C.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Mix de bananen en eieren tot een glad beslag.
Voeg het meel, snufje zout en het bakpoeder toe en roer onder elkaar totdat je een gladde massa hebt. Voeg tenslotte de rozijnen (en eventueel overige ingrediënten) toe en roer.
Bak het brood in zo’n 40 minuten op 160 graden gaar.
Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het brood. Als deze er droog uitkomt is het brood goed.
Til het brood aan de randen van het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »