Groente taart / cake

Untitled_Artwork 3

Af en toe heb je van die recepten die je keer op keer kunt maken en waar je eindeloos op kunt variëren zonder dat ze gaan vervelen. Deze groente taart is zo’n recept.
Ik geef je een voorbeeldrecept, maar varieer gerust met alle soorten harde groente, kruiden en specerijen.
Als je courgettes en champignons wilt gebruiken kan dat, maar voeg dan bijvoorbeeld wat havermeel toe aangezien ze veel vocht loslaten.

Ingrediënten:
grote stronk broccoli of kleine bloemkool
1 ui, heel fijn gesnipperd
6 eieren
verse bieslook
100 gram walnoten of cashewnoten (ongebrand en ongezouten), in stukjes gebroken
Keltisch zeezout
peper
kerrie

Bereidingswijze:
Bekleed de onderkant van een springvorm van 24 cm doorsnee met een stuk bakpapier en smeer de randen in met kokosolie of olijfolie.

Je kunt dit recept ook prima in een met bakpapier bekleed cakeblik maken.

Verwarm de oven op 175° C.

Stoom de broccoli zo’n 5-6 minuten in een groentezeefje of een minimaal laagje water.

Kluts de eieren in een kom, voeg de ui, bieslook en noten toe. Roer.
Voeg een flinke snuf zeezout en peper en kerrie na smaak toe. Roer.
Doe de gestoomde broccoli in de springvorm of cakeblik en giet er het eiermengsel overheen. De broccoli moet vrijwel helemaal bedekt zijn. Je kunt eventueel nog plakjes tomaat bovenop doen. Dit voorkomt dat de broccoli aanbrandt.
Doe er nog een snufje zwarte peper op als je tomaten erbovenop gelegd hebt.

Bak de groentetaart zo’n 30 minuten op 175 graden.

Minimaal 10 minuten in de vorm laten afkoelen voordat je hem eruit haalt.

 

Zo gaat ie de oven in
Eindresultaat
Of je maakt hem in een springvorm als taart

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Reset je stress -
live dag 21 april

Een dag lang ontstressen. in een kleine groep, in een relaxte setting.
Klik op de foto voor meer informatie:

Waar wil je meer van weten?