Maaltijd met zoete aardappel frietjes en groene asperges

Untitled_Artwork 3

Je kunt zelf heel lekker en gezond, zonder te frituren, friet maken.
Als je wilt weten hoe, kijk dan hier.

Ik heb deze week zelf ‘friet’ gemaakt van zoete aardappel met schil.
Zoete aardappels bevatten veel vitamines,  mineralen en anti-oxidanten.
De vezels en complexe koolhydraten in zoete aardappels zorgen ervoor dat je geen pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt en lang een verzadigd gevoel hebt.

Probeer bij de warme maaltijd qua hoeveelheden aan te houden dat de helft van je bord uit groente bestaat, een vierde uit een koolhydratenbron (in dit geval de aardappels) en een vierde uit een eiwitbron.
Ik eet zelf geen vlees, dus heb er een ei bij gebakken, maar kies gerust een stukje biologisch vlees of vis als je dat lekkerder vindt.

De groene asperges heb ik kort gewokt en gestoomd.

Dit heb je nodig voor de asperges:
bos groene asperges
olijfolie
biologische grasroomboter
Keltisch zeezout
zwarte peper
4-5 kastanje champignons
1 ui
1-2 teentjes knoflook

Zorg dat de (wok)pan goed warm is en giet er een scheutje olijfolie in. Doe er een blokje grasroomboter bij.
Snipper de ui en knoflook en bak kort aan.
Snij de kastanjechampignons in fijne stukjes en bak al roerende op een middelhoog vuur mee.
Voeg een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
Snij de asperges in reepjes (de onderkant eventueel schillen) en bak een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen. Doe een paar minuten de deksel op de pan en laat het geheel op een klein vuurtje nog even stomen.

zoeteaardappelgroeneasperges

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Online cursus - Eet jezelf energiek en gezond

Je kunt je nog aanmelden tot en met 30 januari.
Klik op de foto:

Waar wil je meer van weten?