‘Pizza’ met groentebodem
Ingrediënten topping:
– champignons
– ui
– knoflook
– Italiaanse kruiden
– pak gepureerde tomaten
– olijfolie
– zout en peper
Ingrediënten bodem:
– 200 gr witte kool
– 75 gr prei
– 60 gr haver- of volkoren speltmeel
– 2 eieren
– zeezout
– kerrie
– Italiaanse kruiden
– olijfolie
– verse bieslook
Bereidingswijze topping:
Fruit de uien en knoflook in een scheutje olijfolie totdat de uien zacht zijn. Voeg dan de champignons toe en bak mee.
Voeg de gepureerde tomaten en kruiden en zout en peper naar smaak toe.
Laat even zachtjes doorkoken totdat een wat dikkere massa ontstaat.
Deze topping is ook erg lekker met geroerbakte spinazie, paprika, cherrytomaten of allerlei andere groente naar keuze.
Bereidingswijze bodem:
Maal de prei en witte kool in de keukenmachine fijn of snij in flinterdunne reepjes.
Doe in een kom en voeg de eieren, bieslook en zout toe en meng.
Voeg het meel toe en meng nogmaals.
Laat een royale scheut olijfolie goed warm worden in een pan en doe het mengsel erin en druk aan met een natte lepel. Laat na 4-5 minuten bakken op matig vuur de bodem op een groot bord glijden. Doe er een ander bord bovenop en keer om. Voeg weer een scheut olijfolie toe in pan en laat goed warm worden. Laat de bodem weer van het bord af in de pan glijden en bak de achterkant 4-5 minuten goudbruin.
Doe de bodem op een groot bord en verdeel de topping er bovenop.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt