Choco dadel bonbons

Untitled_Artwork 3

Dit is een heerlijke traktatie die vrijwel iedereen lust en die snel te maken is.

Je hebt nodig:
12 medjool dadels
100 gram pure chocolade (>80% cacao*)
bamboeprikkers / korte satéprikkers

vel bakpapier

* Ik zelf gebruik voor dit recept meestal de 95% chocola met kokosbloesemsuiker aangezien de dadels zelf al erg zoet zijn

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade op een hele lage in een kommetje in een waterbadje (au bain-marie) temperatuur.
Verwijder in de tussen tijd de pitten van de dadels door ze met een schilmesje in de lange weg open te snijden. Vul de ruimte met een gekarameliseerde walnoot, notenpasta of iets anders dat je lekker vindt (suggesties zijn meer dan welkom 🙂 )


Druk daarna de dadel weer goed dicht.


Steek de prikker van onder in de dadel en haal door de gesmolten chocola. (Ik zet ook meestal een theelepeltje in de kom zodat ik met de lepel de chocolade er overheen kan gieten).
Laat even goed afdruppen en leg op een bord of bakplaat met bakpapier.
Zet de dadels in de koelkast. Ze zijn langer houdbaar dan de tijd waarin ze op zullen gaan 😉

Je zult naar alle waarschijnlijkheid chocolade over hebben. Doe hierin wat je lekker vindt en roer dit onder elkaar. Denk aan gehakte noten, rozijnen, gojibessen, hennepzaadjes, kokosrasp, vanille poeder, kaneel, enz. Zet dit in de koelkast en breek er dan brokje vanaf voor bij de koffie of thee.
Zelf doe ik vaak wat notenpasta of honing in dit mengsel. De chocolade wordt dan wat zachter. Erg lekker!

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?