Pompoen wortel soep

Untitled_Artwork 3

Ingrediënten: wortelgembersoep_blog
1 biologische (fles)pompoen
6 dikke wortels
1 zoete aardappel
2 uien
stukje gember
2 teentjes knoflook
2 TL kerriepoeder
zwarte peper
zeezout
(gras)roomboter
1,5 liter water

 

Bereidingswijze:
Schil de wortels en de zoete aardappel en snij in kleine stukjes.

Was de pompoen goed (niet schillen). Snij doormidden en verwijder de pompoenzaadjes met een lepel. Hak de pompoen in kleine stukken.

Schil de uien, knoflook en gember en snij in fijne stukjes. Fruit zachtjes in een klontje grasroomboter.
Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg ruim een liter warm water, peper en zeezout naar smaak toe.
Voeg de pompoenstukken, aardappel en wortel toe en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is.
Eventueel nog wat water erbij doen als de soep te dik is.

Wil je de soep wat krachtiger van smaak voeg dan nog een scheutje tamari toe.

Laat de soep een beetje afkoelen en pureer de soep met de staafmixer (of in de blender).

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?