Ingrediënten:
1 biologische (fles)pompoen
6 dikke wortels
1 zoete aardappel
2 uien
stukje gember
2 teentjes knoflook
2 TL kerriepoeder
zwarte peper
zeezout
(gras)roomboter
1,5 liter water
Bereidingswijze:
Schil de wortels en de zoete aardappel en snij in kleine stukjes.
Was de pompoen goed (niet schillen). Snij doormidden en verwijder de pompoenzaadjes met een lepel. Hak de pompoen in kleine stukken.
Schil de uien, knoflook en gember en snij in fijne stukjes. Fruit zachtjes in een klontje grasroomboter.
Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg ruim een liter warm water, peper en zeezout naar smaak toe.
Voeg de pompoenstukken, aardappel en wortel toe en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is.
Eventueel nog wat water erbij doen als de soep te dik is.
Wil je de soep wat krachtiger van smaak voeg dan nog een scheutje tamari toe.
Laat de soep een beetje afkoelen en pureer de soep met de staafmixer (of in de blender).