Quinoa avocado lunch
Één keer per week kook ik een grote portie (glutenvrije) granen zoals gierst, quinoa, bruine rijst en maak daar in de loop van de week maaltijdsalades, burgers of pap van. Zo kun je heel gezond en voedzaam eten zonder dat het je al teveel tijd kost.
Als je de gekookte, afgekoelde granen in een afgesloten glazen pot in de koelkast bewaart blijven ze zo’n 3-5 dagen goed.
Deze warme lunch maakte ik onlangs van gekookte quinoa.
Gekookte quinoa in een pan warm maken met een scheutje tamari, snufje kruidenzout (Herbamare) en zwarte peper.
Grote hand verse spinazie kort meebakken.
Halve avocado en wat pompoenpitten erbij.
Deze lunch is ook afgekoeld erg lekker en kun je dus goed meenemen naar je werk bijvoorbeeld. Doe dan wel de avocado er pas ter plekke bij (anders is ie helemaal bruin) en de andere helft goed inpakken en binnen 1 dag opeten.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt