Raapsteeltjes met quinoa en kimchi
Dit gerecht stond letterlijk in 5 minuten op tafel. Ideaal als lunch (mee te nemen) of ontbijt als je weinig tijd hebt.
Dit is een fijn voorbeeld van wat je met ‘kliekjes’ kan doen: ik had de quinoa en boontjes namelijk nog over van een gerecht van de dag ervoor. De raapsteeltjes en blauwe bessen lagen toch al in de koelkast te koekeloeren.
Ik heb biologische sperziebonen uit glas (zonder toevoegingen, alleen met een beetje zout) gebruikt. Ook ik heb wel eens te weinig tijd 😉
Je kunt de boontjes vooraf in wat roomboter of kokosolie met een uitje en zwarte peper kort warm maken. Dat is veel lekkerder.
Kimchi is gefermenteerde chinese kool met gember, peper, ui, paprika, tomaat en knoflook en heel rijk aan melkzuurbacteriën, waar je darmflora erg blij van wordt. 1 of 2 eetlepels is al voldoende. Het heeft namelijk een erg uitgesproken smaak, waar je misschien even aan moet wennen.
Samenvattend bevat dit gerecht:
gekookte quinoa
sperziebonen
verse raapsteeltjes
blauwe bessen
2 paranoten (bovenop de quinoa)
2 EL kimchi
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt