Rozemarijn brood
Hier weer een recept voor een gezond en voedzaam brood.
Deze keer op basis van roggevolkorenmeel en verse rozemarijn, die ik nog in de tuin had staan.
Dit recept is voor een klein, compact brood.
Je hebt nodig:
200 gr biologische courgette
225 gr roggevolkorenmeel
2 eieren
1 TL Keltisch zeezout
2 EL verse rozemarijn (takje van ca. 20 cm)
2 TL bakpoeder
1 EL olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175° C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe een schone theedoek in een vergiet. Rasp hierboven de gewassen, ongeschilde courgette en laat staan.
Meng het roggemeel, bakpoeder en zout in een kom.
Roer door met een garde zodat je een mooi glad mengsel krijgt.
Klop in een ander kommetje de eieren los en voeg de olijfolie toe. Roer kort onder elkaar.
Knijp boven de wasbak de geraspte courgette goed uit in de theedoek.
Was het takje rozemarijn en haal de blaadjes van de steel. Hak in hele fijne stukjes en voeg toe aan het meel.
Schep de natte door de droge ingrediënten.
Als dit niet lukt met een spatel kneed dan het deeg met je handen tot een klein brood.
Leg het brood op de bakplaat en bak het in zo’n 40-45 minuten goudbruin.
Het brood is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt