Speculaascake
Ik hou heel erg van de smaak van speculaas in de koudere tijd van het jaar.
Deze cake is een lekkere en toch verantwoorde traktatie.
Droge ingrediënten:
150 gram roggevolkorenmeel
50 gram amandelmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
2 TL speculaaskruiden
2 TL koekkruiden
1 TL anijszaad (zaadjes* of gemalen)
1 TL kaneel
2 TL wijnsteenzuurbakpoeder
snufje zout
*als je anijszaadjes gebruikt kneus ze dan vooraf even kort in een vijzel, dan komt de smaak beter vrij.
Natte ingrediënten:
40 gram kokosolie
80 gr biologische (gras)roomboter
2 eieren
1 EL honing
150 gram wortel (geraspt)
cakevorm van 22-24 cm
bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 ۫ C (hetelucht).
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Doe de kokosolie en boter in een kommetje en smelt in een waterbadje. Laat even afkoelen.
Meng in een kom de eieren, honing. Rasp de geschilde wortel hierover heen en voeg dan de wat afgekoelde, gesmolten boter toe. Roer alles goed onder elkaar.
Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en meng alles met een garde, zodat er geen klontjes meer in het meel of de suiker zitten.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng goed.
Doe het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake zo’n 25- 30 minuten in de oven.
Laat de cake goed afkoelen voordat je hem gaat snijden. Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt